piątek, 16 listopada 2012

Oliwy z oliwek do smażenia

Kuchnia włoska nie może się obyć bez oliwy z oliwek, jej obecność w potrawach to przesłanka i sens kuchni włoskiej. Potrawy a także dania włoskie cechuje lekkość, której w wielu przypadkach brakuje niestety naszej kuchni. Z wykorzystaniem tego Włosi jako naród są szczupli, zdrowi jak również długowieczni. Sałatka z oliwkami oraz serem tofu, a także wszechobecnymi w kuchni włoskiej pomidorami, bezbłędnie zastępuje ciężkie potrawy znane z polskiej, niemieckiej czy rosyjskiej kuchni.Kuchnia włoska nie może się obyć bez oliwy do smażenia, jej obecność w potrawach to podstawa jak również esencja kuchni włoskiej. Potrawy jak również dania włoskie cechuje lekkość, której często brakuje na nieszczęście naszej kuchni. Za sprawą tego Włosi jako naród są szczupli, zdrowi oraz długowieczni. Sałatka z oliwkami jak również serem tofu, oraz wszechobecnymi w diecie śródziemnomorskiej pomidorami, bezbłędnie zastępuje potrawy znane z polskiej, niemieckiej kuchni. Oliwa na etapie zbiorów poddawana jest selekcji, w ten sposób ażeby skutek finalny stale był identyczny oraz stale zadowalał naszych klientów. Selekcja polega na wielokrotnym smakowaniu zebranych oliwek a także wytłoczonej z nich oliwy do smażenia jako że co roku zmienne stosunki pogodowe oraz towarzystwo innych czynników związanych ze zmiennością Natury, powodują zmianę smaku oliwy z pierwszego tłoczenia z gajów . Jakkolwiek właściciele firmy od czasu 3 pokoleń dbają, by niezależnie od kaprysów Natury, oliwa z oliwek Monini niezmiennie smakowała w ten sposób doskonale. Dieta śródziemnomorska to naturalność oraz prędkość przygotowywanie posiłków. Kiedy na dworze co dzień świeci piękne słońce, żal jest czasu na ślęczenie w kuchni. Trochę maki, parę listków świeżego oregano zerwanego w ogrodzie, domowy ser dojrzewający w piwniczce, kilka łyżek przecieru z pomidorów jak również mamy pizzę. Niemniej jednak można jeszcze szybciej jak również prościej - kawałek bagietki, parmezan jak również oliwa i natychmiast mamy pyszne pieczywo czosnkowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz