czwartek, 15 listopada 2012

Kawa Etiopia Mocca Szlachetnysmak.pl

Etiopia należy do największych producentów kaw na świecie. To właśnie stamtąd pochodzą najpopularniejsze rodzaje kaw, a przede wszystkim te z gatunku arabika. W Etiopii krzewy kawowe rosną dziko ładnie komponując się z otaczającym je krajobrazem. Z Etiopii przywożone są najdoskonalsze gatunki kaw, o niepowtarzalnym smaku, zarażonym stepowo pustynnym charakterem klimatu – a jednym z nich jest Etiopia Mocca. Kawa ta ma bardzo delikatny smak. Jest najbardziej czekoladową kawą na świecie, która swoim głębokim aromatem i bogatym smakiem przysparza sobie ogrom wielbicieli szczególnie na terenie Europy. Wielu z fanów tej kawy powiada: „Tak doskonale smakować może tylko kawa wyrosła, która dojrzała w ojczyźnie drzewa kawowego Etiopii.”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz